יש שיגידו שחג השבועות הוא החג הכי כיפי מכולם. מאחר וחג זה הוא אחד משלושת הרגלים (יחד עם פסח וסוכות) ועל כן כולם מתהדרים ולבושים בו בלבן. אחד המאפיינים של חג השבועות הוא מנהג אכילת מאכלי חלב. בכדי לרענן את שולחן החג ובכדי לעשות אותו יותר שמח ביקשנו מהמדריכים שלנו לשתף אתכם בכמה מהמתכונים המוצלחים שלהם, כאלה שכל ילד אוהב.
נסו את המתכונים יחד עם הילדים שלכם ושתפו אותנו בתמונות בתהליך ובתוצאות, והכי חשוב –
בואו לבקר אותנו – אנחנו פתוחים גם בשבועות ויש לנו הפתעה בשבילכם.
אנו מזכירים לכם שיש לתאם את הביקור מראש.
ניתן ומומלץ לתאם באמצעות אתר האינטרנט שלנו.
בברכת חג שמח וטעים!
1. פשטידת תירס וגבינה – מאת נינה גיטמן – מדריכה בדיאלוג בחשיכה
חומרים:
- כוס וחצי קמח רגיל מנופה
- כוס גרעיני תירס
- כפית אבקת אפיה
- 1 שמנת חמוצה
- 2 כפות שמן זית
- חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
- רבע כוס פרמז'ן מגוררת
- 2 ביצים
- מלח
אופן ההכנה:
- מחממים בתנור מראש ל- 180מעלות.
- בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים עד לכדי קבלת בלילה אחידה
- את הבלילה יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ומכניסים לתנור ל- 20-25 דק'.
2. בואצ'ות (מאפה טורקי) 20 יח' – מאת פאני כוכב – אחראית בדיאלוג בחשיכה
חומרים:
- 1 חב' קטנה של קמח תופח
- 1 ביצה
- 1 חב' חמאה קטנה
- רבע כוס שמן
- קורט מלח
- 1 קוטג'
- חצי חבילת גבינת חמד מגורדת
- קוביית בולגרית מגוררת
- 6 פרוסות גבינה צהובה מגורדות (אפשר גם גבינת קשקבל)
אופן ההכנה:
- מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות
- מערבבים את כל הרכיבים בקערה אחת עד לקבלת תערובת בצק אחידה
- מתוך הבצק יוצרים כדורים קטנים (בערך 20 יחידות) ולאחר מכן לשטח אותן
- מניחים אותם בתבנית על נייר אפיה
- להבריש עם ביצה
- לפזר שומשום ולהכניס לתנור ל- 20 דק' בערך או עד שהם משחימים.
3. לזניה של ניר סנדץ' – מדריך ב"גובה העיניים"
המצרכים:
- חבילת עלי לזניה.
- 350 גרם גבינה צהובה פרוסה
בקערה 1 מערבבים את הרכיבים הבאים:
- קופסת קוטג' 9%
- קופסת גבינה לבנה 9%
- חופן פטרוזיליה קצוץ דק
- 4 ביצים
- מעט מלח ופלפל
בקערה 2 מערבבים:
- קופסת רסק עגבניות גדולה (260 גרם)
- 2 כפות אורגנו (אפשר טיפה יותר)
- בין חצי כוס מים לכוס מים – בכדי ליצור נוזל לא סמיך מדי
- מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית מרובעת או מלבנית
- מרטיבים במעט מספר עלי לזניה ומניחים שכבה על התבנית.
- שופכים חצי מכמות תערובת מספר 1. חשוב לוודא שכל עלי הלזניה יהיו מכוסים בצורה אחידה.
- לאחר מכן, שופכים חצי מכמות תערובת מספר 2. יש לוודא שכל התבנית תהיה מכוסה באופן שווה.
- מכסים את השכבות בגבינה צהובה.
- חוזרים על אותם השלבים פעם נוספת.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-40 דקות בערך
4. פשטידת ברוקלי
המצרכים:
- 800 גר' ברוקולי חתוך גס
- 3 כפות גדושות של מיונז
- 1 כוס מים רותחים
- 3 כפיות גדושות של מרק פטריות
- 4 ביצים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את המיונז, המים והמרק פטריות.
- מוסיפים לקערה את הביצים ואת המלח והפלפל ואת הברוקולי.
- לשפוך את התערובת לתבנית – ולהעביר לתנור.
אהבתם? אולי יעניין אותכם גם:
פעילויות לילדים במוזיאון הילדים
אטרקציות ופעילויות לילדים בשבת
רעיונות לימי הולדת לילדים במוזיאון
מחפשים רעיונות לבילוי זמן איכות עם הילדים שלכם? הכנסו לבלוג שלנו