הזמן קצר והמלאכה מרובה –
כיצד מספיקים הכל? התשובה- בתכנון מראש.
"השבוע מתחיל, מאוחר כרגיל,
אין לי כוח לקום, אין לי חשק לכלום.."
שוב הגיע יום ראשון ותחילתו של שבוע חדש. לרבים מאיתנו זהו יום עייף (ומעייף),
במיוחד כאשר אנו מסתכלים קדימה וחושבים על כל מה שיש לנו לעשות.
ננסה להקל עליכם ולתת לכם כמה רעיונות יישומיים לתכנון הלו"ז המשפחתי השבועי
(כולל לוח לשימושכם להדפסה).
תכננו את השבוע שלכם
השבוע עובר מאוד מהר ואופס…. סוף השבוע הגיע ואנחנו כמו שאומרים עם "הלשון בחוץ". על מנת לייעל את המצב כך שלא תפספסו ותצליחו לעמוד בכל מה שתכננתם , כדאי לעשות סדר וארגון במשימות שלכם. דאגו לכתוב לכם בצורה ברורה ומסודרת רשימות של : קניות, מטלות, ימי הולדת, אירועים, חוגים. הכנו לכם לוח תכנון שבועי, אותו תוכלו להדפיס ולתלות על המקרר/הדלת/כל מקום אחר שנח וזמין לכם בבית. בלוח תוכלו למלא את כל מה שחשוב לכם לבצע באותו שבוע:
הכינותי מראש
אחד מ"גנבי הזמן" הידועים ביותר הוא "הרגע האחרון". תופעה זו מלווה בדרך כלל בוויכוחים אינסופיים, בכי ובסופו של דבר גם בשכחה של דברים חשובים. ולכן, ההמלצה הגורפת לחיסכון בזמן היא להכין את כל מה שניתן מראש. ניתן להכין דברים רבים ערב קודם למניעת לחץ בבוקר :
את הסנדוויצ'ים לארוחת העשר לאחסן במקרר (הקפידו למרוח ממרחים שלא יקווצ'צ'ו את הסנדוויץ'). לסדר את הילקוט / את תיק העבודה, לדאוג לבגדי ההחלפה לגן, הבקבוקים לתינוק ואפילו את ארוחת הצהריים של למחרת.
כיצד עוד ניתן לייעל את הזמן שלנו?
ישנן פעולות טובות רבות שניתן ליישם ולהכניס לשגרת המשפחה וההתנהלות הביתית. ברגע שתחליטו לבצע אותן ותרגילו את כל בני המשפחה אליהם, תראו כי אתם מצמצמים את "בזבוז הזמן" השבועי ומתחילים לבצע משימות בקצב הנכון עבורכם, לדוגמא:
– הקפאת מנות אוכל שבושלו מראש
– הקצבת זמן, ממש על השעון, לשיחות טלפון, גלישה באינטרנט וכדומה.
– מקלחות משותפות לילדים על מנת לקדם את התארגנות הערב לשינה.
– ביצוע מספר פעולות ביחד בזמן הכנת אוכל, רחיצת ילדים, סידור החדר (בהשגחה מלאה כמובן!)
– לנצל את הנסיעה ברכב לעבודה או באוטובוס להתאפר, לשתות קפה, לעבור על מיילים (רק בתחבורה הציבורית או אם אינכם הנהגים כמובן !) ועוד…
– קיפול הררי הכביסה המצטברת מול תכנית טלוויזיה או שמיעת מוסיקה/פודקאסט בערב.
– המלצה נוספת היא קביעת זמן איכות לתחביבים עם הילדים. אשפר לנצל את הזמן הזה לסידור החדר, הבית, סידור אלבומי תמונות, סידור ארונות וצעצועים, מיון ותרומה – הכל בשיתוף הילדים.
כולנו עמוסים ועסוקים והשגרה וקצב החיים מאתגרים. בעזרת כמה מהלכים ניתן לשפר את ההתנהלות ולעשות שאת בדרך שתהיה גם מהנה ומגבשת לכל המשפחה!
בהצלחה