מוזיאון הילדים חולון
רכישת
כרטיסים
ותיאום ביקור

מתכונים לשבועות שילדים אוהבים


יש שיגידו שחג השבועות הוא החג הכי כיפי מכולם. מאחר וחג זה הוא אחד משלושת הרגלים (יחד עם פסח וסוכות) ועל כן כולם מתהדרים ולבושים בו בלבן. אחד המאפיינים של חג השבועות הוא מנהג אכילת מאכלי חלב. בכדי לרענן את שולחן החג ובכדי לעשות אותו יותר שמח ביקשנו מהמדריכים שלנו לשתף אתכם בכמה מהמתכונים המוצלחים שלהם, כאלה שכל ילד אוהב.

נסו את המתכונים יחד עם הילדים שלכם ושתפו אותנו בתמונות בתהליך ובתוצאות, והכי חשוב - 

בואו לבקר אותנו – אנחנו פתוחים גם בשבועות ויש לנו הפתעה בשבילכם.

אנו מזכירים לכם שיש לתאם את הביקור מראש.
ניתן ומומלץ לתאם באמצעות אתר האינטרנט שלנו.

 בברכת חג שמח וטעים!

שבועות במוזיאון הילדים

1. פשטידת תירס וגבינה - מאת נינה גיטמן - מדריכה בדיאלוג בחשיכה

 חומרים:

 

 אופן ההכנה:

  1. מחממים בתנור מראש ל- 180מעלות.
  2. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים עד לכדי קבלת בלילה אחידה
  3. את הבלילה יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ומכניסים לתנור  ל- 20-25 דק'.

 

2. בואצ'ות (מאפה טורקי) 20 יח' - מאת פאני כוכב – אחראית בדיאלוג בחשיכה

 חומרים:

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות
  2. מערבבים את כל הרכיבים בקערה אחת עד לקבלת תערובת בצק אחידה
  3. מתוך הבצק יוצרים כדורים קטנים (בערך 20 יחידות) ולאחר מכן לשטח אותן
  4. מניחים אותם בתבנית על נייר אפיה
  5. להבריש עם ביצה
  6. לפזר שומשום ולהכניס לתנור ל- 20 דק' בערך או עד שהם משחימים.

 

3. לזניה של ניר סנדץ' - מדריך ב"גובה העיניים"

 המצרכים:

בקערה 1 מערבבים את הרכיבים הבאים:

בקערה 2 מערבבים:

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. משמנים תבנית מרובעת או מלבנית
  3. מרטיבים במעט מספר עלי לזניה ומניחים שכבה על התבנית.
  4. שופכים חצי מכמות תערובת מספר 1. חשוב לוודא שכל עלי הלזניה יהיו מכוסים בצורה אחידה.
  5. לאחר מכן, שופכים חצי מכמות תערובת מספר 2. יש לוודא שכל התבנית תהיה מכוסה באופן שווה.
  6. מכסים את השכבות בגבינה צהובה.
  7. חוזרים על אותם השלבים פעם נוספת.
  8. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-40 דקות בערך

4. פשטידת ברוקלי

 המצרכים:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את המיונז, המים והמרק פטריות.
  3. מוסיפים לקערה את הביצים ואת המלח והפלפל ואת הברוקולי.
  4. לשפוך את התערובת לתבנית – ולהעביר לתנור.

אהבתם? אולי יעניין אותכם גם:

מתכונים נוספים לשבועות

פעילויות לילדים במוזיאון הילדים

אטרקציות ופעילויות לילדים בשבת

רעיונות לימי הולדת לילדים במוזיאון

מחפשים רעיונות לבילוי זמן איכות עם הילדים שלכם? הכנסו לבלוג שלנו

פרסם תגובה Google+ Twitter שלח לחבר WhatsApp